Revelion 2013-2014 la Sibiu

Revelion-2013-2014-Sibiu-Piata-Mare

Deja stiți că Sibiu este orașul meu preferat din România și încă de când am mers la Târgul de Paști din 2013 mi-am propus să petrecem de Anul Nou în acest superb oraș medieval. Mi s-a îndeplinit dorința și iată-ne pe 30 decembrie în fața hotelului Ibis, după un drum plăcut pe o vreme frumoasă pe Valea Oltului.

Citeşte mai departe → Revelion 2013-2014 la Sibiu

Târgul de Crăciun din Sibiu – 2013

Targul-de-Craciun-din-Sibiu-2013

Da! Suntem la Sibiu! Mai exact în orașul meu preferat, unde îmi face o reală plăcere să merg oricând. Vă scriu aceste rânduri de pe pervazul camerei noastre de la Hotel Ibis, de la etajul 10, privind o panoramă superbă asupra orașului și a Pieței Unirii.

Citeşte mai departe → Târgul de Crăciun din Sibiu – 2013

Cetatea Cisnădioara

Cetatea-Cisnadioara-judetul-Sibiu

Era o zi plăcută de vară când, venind din Sighișoara, ne îndreptam spre Cisnădioara pentru a vizita faimoasa cetate. Dintr-o dată câțiva norișori răzleți, s-au unit și a inceput să plouă. Cu toate acestea, exact când am parcat mașina pentru a urca la cetate, ploaia s-a oprit.

Citeşte mai departe → Cetatea Cisnădioara

Turnul Sfatului – Sibiul de la înălțime

Turnul-Sfatului-din-Sibiu

De fiecare dată când ajungem într-un oraș, căutăm un loc de unde să îl putem admira de la înălțime. Așa s-a întâmplat și în periplul nostru prin Sibiu – primul gând a fost să ne îndreptăm către Biserica Evanghelică despre care știam că oferă panorame de la cea mai mare înălțime asupra orașului. Din păcate, datorită unor lucrări nu se mai poate urca în turnul bisericii. Nu știu exact cât vor dura aceste lucrări, dar am înțeles că destul de mult.

Destul de dezamăgiți, am plecat să ne plimbăm la pas prin superbul centru istoric al Sibiului. Ușor-ușor am ajuns în dreptul Turnului Sfatului și am văzut că se poate vizita.

Citeşte mai departe → Turnul Sfatului – Sibiul de la înălțime

Muzeul Civilizației Populare Tradiționale ASTRA din Sibiu – între trecut și prezent

Muzeul-Satului-ASTRA-Sibiu

Muzeul Civilizației Populare Tradiționale ASTRA este un muzeu în aer liber, situat în Dumbrava Sibiului, ce expune într-un mod foarte plăcut casele tradiționale din diferite zone ale țării și creează o atmosferă specifică anumitor regiuni din România.

De fiecare dată când ajung într-un astfel de muzeu, mă cuprinde melancolia îmaginându-mi cum trăiau oamenii din acele vremuri, cât erau de organizați și de uniți. Citeşte mai departe → Muzeul Civilizației Populare Tradiționale ASTRA din Sibiu – între trecut și prezent

Catedrala Mitropolitană din Sibiu

Catedrala-Mitropolitana-din-Sibiu

Catedrala Mitropolitană din Sibiu ne-a uimit cu adevărat! Nu știam de existența acesteia, dar întâmplarea a făcut să o descoperim într-una din plimbările noastre pe străzile Sibiului. Este foarte mare, foarte frumoasă și foarte îngrijită. Are hramul Sfânta Treime și a fost construită între anii 1902-1906, având o lungime de 53,10 m și o lățime de 25,40 m. Cele două turnuri din față au o înălțime de 45 m.

În interior este foarte spațioasă, iar atmosfera plăcută te îndeamnă la liniște și reflecție. Pictura este interesantă și merită studiată, iar candelabrul aurit (cu 76 de becuri) domină toată biserica.

Citeşte mai departe → Catedrala Mitropolitană din Sibiu

Obiective turistice și locuri de vizitat în Sibiu

obiective-turistice-si-locuri-de-vizitat-in-sibiu

Sibiul este plin de obiective turistice și locuri ce trebuie vizitate, majoritatea fiind concentrate în centrul istoric al orașului și în jurul acestuia. Așadar, nu aveți nevoie de mijloace de transport (încăltămintea comodă fiind recomandată), ci puteți străbate pe jos toată partea istorică și respira aerul medieval ce vă va învălui după primii pași. Iată atracțiile turistice pe care le veți întâlni:

Citeşte mai departe → Obiective turistice și locuri de vizitat în Sibiu

  • Pagina 1 din 2
  • 1
  • 2
  • >