Biserica Sfânta Treime din Sighișoara

Biserica-Sfanta-Treime-din-Sighisoara

Biserica Sfânta Treime din Sighișoara ne-a atras privirile în timp ce ne îndreptam cu mașina spre cetate pentru a ne caza. Am hotărât să o vizităm a doua zi.

Aceasta se înalță pe malul nordic al râului Târnava Mare, pe partea cealaltă față de cetate și reprezintă un loc foarte plăcut și popular printre turiști și localnici.

Citeşte mai departe → Biserica Sfânta Treime din Sighișoara

Obiective turistice în Cetatea Medievală Sighișoara – tur cu Toboșarul Cetății

Obiective-Atractii-Turistice-Cetatea-Medievala-Sighisoara

După cum am promis, revin cu detalii despre obiectivele turistice și locurile pe care le puteți vizita în Centrul Istoric al Sighișoarei. Noi am avut norocul să facem un tur cu Toboșarul Cetății ce ne-a explicat multe lucruri interesante și care cunoaște toată istoria locului.

Citeşte mai departe → Obiective turistice în Cetatea Medievală Sighișoara – tur cu Toboșarul Cetății

Cetatea Medievală Sighișoara

Cetatea-Medievala-Sighisoara

Tocmai ne-am întors din Sighișoara, unde am petrecut câteva zile superbe. Am fost cazați chiar în Centrul Istoric al orașului, la Casa Legenda – o pensiune mică, dar cochetă. De acolo în fiecare zi am explorat toată cetatea, ne-am plimbat pe străduțele înguste, am admirat obiectivele turistice (despre care vă voi povesti în articolul următor) și am servit masa la restaurante tradiționale.

Centrul Istoric al Sighișoarei se află în Patrimoniul Cultural Mondial UNESCO din anul 1999. Cetatea datează din sec. XIII, fiind locuită și în prezent.

Citeşte mai departe → Cetatea Medievală Sighișoara