Schitul Sfânta Ana – Cota 1400

Schitul-Sfanta-Ana-Cota-1400-Sinaia

Despre Schitul Sfânta Ana nu știu să vă spun foarte multe, noi am ajuns din întâmplare. Mergând cu mașina spre Cota 1400 din Sinaia, am văzut la un moment dat un indicator cu numele acestuia. Arăta că trebuie să o luăm pe un drum pietruit, la dreapta. Din curiozitate am decis să mergem și noi. Am parcat mașina și am pornit într-acolo (se poate ajunge și cu mașina, dar am preferat să inspirăm puțin aer curat și să facem o mică plimbare prin pădure).

Am mers aprox. 15 minute, timp în care am văzut pe mai mulți copaci plăcuțe cu atenționări referitoare la urșii cu care te puteai întâlni pe drum. Mi-a fost puțin frică, dar din fericire nu ni s-a arătat niciunul.

În timp ce ne apropiam am văzut vreo patru câini ce stăteau tolăniți la soare, parcă păzeau schitul. Erau foarte drăgălași și deloc agresivi.

Schitul Sfânta Ana este foarte mic. Cuprinde o clădire unde locuiesc cei de acolo și o bisericuță mică și foarte frumoasă. Pictura este destul de recentă, deoarece culorile sunt foarte vii, iar reprezentările personajelor biblice sunt foarte reușite și plăcute privirii. Ne-am întâlnit cu un preot foarte de treabă care ne-a urat tuturor la plecare “Drum bun” cu căldură în suflet.

Plimbarea a fost foarte plăcută, ne-am încărcat plămânii cu aer curat și ne-am întors mai puțin stresați și lipsiți de griji. Chiar a meritat și de acum în colo voi fi și mai atentă la indicatoarele ce te pot ajuta să descoperi locuri mai puțin cunoscute, minunate și încărcate din punct de vedere spiritual.

În fotografiile de mai jos veți regăsi și o scurtă istorioară a Schitului Sf. Ana:

Schitul-Sfanta-Ana-Cota-1400-Sinaia-01

Schitul-Sfanta-Ana-Cota-1400-Sinaia-02

Schitul-Sfanta-Ana-Cota-1400-Sinaia-03

Schitul-Sfanta-Ana-Cota-1400-Sinaia-04

Schitul-Sfanta-Ana-Cota-1400-Sinaia-05

Schitul-Sfanta-Ana-Cota-1400-Sinaia-06

Schitul-Sfanta-Ana-Cota-1400-Sinaia-07

Schitul-Sfanta-Ana-Cota-1400-Sinaia-08

Schitul-Sfanta-Ana-Cota-1400-Sinaia-09

Schitul-Sfanta-Ana-Cota-1400-Sinaia-10

Schitul-Sfanta-Ana-Cota-1400-Sinaia-11


Vizualizare hartă mărită

Lasă un comentariu

 

 

 

*