Orașul Artelor și Științei – Valencia

orasul-artelor-si-stiintei-valencia-spania

Orașul Artelor și Științei l-am văzut în fugă, în anul 2007, într-un frumos circuit prin Spania.

Din păcate, nu am avut mult timp la dispoziție, deoarece programul excursiei nu includea și o vizită de câteva ore acolo, ceea ce mi s-a părut o mare pierdere – trebuia să vizităm partea istorică a orașului în acea zi. În opinia mea, orice circuit ce include Valencia, trebuie să cuprindă și acest obiectiv turistic superb ce pare a fi dintr-o altă lume.

Citeşte mai departe → Orașul Artelor și Științei – Valencia

PortAventura – distracție si amuzament

PortAventura-parc-de-distractii-Spania

PortAventura este cel mai mare parc de distracții din Spania și unul dintre cele mai cunoscute și mai vizitate din Europa.

Aventura noastră aici a început în anul 2007 în timpul unui circuit prin Spania, când într-una din zile, ni s-a propus o excursie opțională la PortAventura.

Zis și făcut! Am acceptat bucuroși și am așteptat cu nerăbdare plecarea. Chiar dacă eu nu sunt un fan al atracțiilor periculoase, îmi place foarte mult să le admir și să mă plimb prin parcurile de acest gen.

PortAventura se află la aproximativ 110 km de Barcelona, pe Costa Daurada și a fost deschis în anul 1995. De atunci a atras o mulțime de turiști an de an.

Citeşte mai departe → PortAventura – distracție si amuzament

Barcelona – cel mai frumos oraș

Întâlnirea mea cu Barcelona a fost destul de scurtă, dar de ajuns ca să-mi dau seama că este orașul meu preferat. Arhitectul Antoni Gaudi și-a pus amprenta asupra frumosului oraș al Spaniei și a lăsat în urmă o mulțime de atracții turistice ce atrag an de an turiști din toată lumea.

O zi am avut la dispoziție să explorăm atracțiile turistice de aici. Iată ce am reușit să vizităm:

1. Sagrada Familia – o operă arhitecturală de excepție ce impresionează pe oricine și se înalță grandioasă în mijlocul celorlalte clădiri din Barcelona. Proiectul bisericii a fost întocmit de arhitectul Gaudi în mai mult de 40 de ani. Lucrările au început în anul 1882, dar înca nu au fost finalizate. Se estimează că sfârșitul lucrărilor va avea loc în 2026. Voi scrie un articol special dedicat acestei minuni arhitecturale.

Citeşte mai departe → Barcelona – cel mai frumos oraș