Târgul de Crăciun din Sibiu – 2012

Piata-Mare-Sibiu-Targ-Craciun-2012

Sibiul ne surprinde si în acest an cu atmosfera specifică Crăciunului ce s-a răspândit în tot oraşul. Casele au fost împodobite de sărbătoare, oamenii s-au pregătit cu decoraţiuni pentru acasă, au decis ce bunătăţi vor găti de Crăciun şi aşteaptă cu nerăbdare să îşi împodobească bradul.

Şi ca o tradiţie ce dăinuie de şase ani, pe data de 24 noiembrie a fost deschis Târgul de Crăciun din Sibiu când milioane de lumini s-au aprins în centrul oraşului. Ca în fiecare an, Piaţa Mare este gazda târgului pe care mirosul de vin fiert cu scorţişoară, gogoşi şi langoşi deja a pus stăpânire.

Toate clădirile din zonă vestesc sosirea Sărbătorii Naşterii Domnului prin luminiţele cu care au fost împodobite. Deasupra pieţei ni se arată maiestuoasă o plasă de lumini ce dă locului o eleganţă aparte. Căsuţele de lemn împodobite cu crengi de brad şi Moşi Crăciun oferă o mulţime de bunătăţi în faţa cărora nici adulţii nu pot rezista: acadele gustoase de diferite forme şi mărimi, gogoşi cu topping-uri delicioase, salam de biscuiţi, langoşi, miere, plăcinte tradiţionale, şiruri de covrigi, fructe confiate şi jeleuri, alune de pădure, caju, migdale, nuci şi arahide pralinate, nuga, ciocolată de casă, cozonac, kurtos kalacs, castane coapte şi turtă dulce.

Bineînţeles că nu lipseşte vinul fiert cu scorţişoară ce este la mare căutare. Şi totuşi pentru cei ce nu consumă alcool, comercianţii au pregătit şi ceaiuri cu diferite arome – toate acestea pentru a uita de frigul de afară şi a simţi magia Crăciunului.

Dacă doriţi să faceţi şi câteva cumpărături, magazinele din centru vă aşteaptă cu articole de încălţăminte, îmbrăcăminte, cărţi şi decoraţiuni. În plus, la unele căsuţe din târg veţi regăsi articole precum papuci îmblăniţi, fulare, borsetuţe de piele, căciuliţe de Moş Crăciun, iconiţe, coşuleţe cu cadouri, lumânărele parfumate, decoraţiuni, căciuli cu blană şi jocuri pentru copii.

Este un sentiment foarte frumos să fii alături de cei dragi şi să te plimbi prin Sibiu în perioada sărbătorilor – unul dintre cele mai frumoase oraşe din România.

Pentru a reproduce cât mai bine magia Crăciunului şi a nu uita semnificaţia acestuia a fost amenajat un loc ce imită ieslea în care s-a născut Iisus Hristos. Acesta este situat chiar lângă bradul încărcat cu o mulţime de luminiţe.

Atmosfera deosebită şi mirosul îmbietor îi ajută pe oameni să uite de griji şi probleme şi să îşi amintească importanţa Crăciunului.

Pe mine toate acestea m-au fascinat şi m-au făcut să îmi amintesc cu drag de copilărie când îl aşteptam cu nerăbdare pe Moş Crăciun (să fiu sinceră şi acum îl mai aştept).

Vă las să vă delectaţi cu căteva fotografii! Sper să vă placă!

Piata-Mare-Sibiu-Targ-Craciun-2012-01

Piata-Mare-Sibiu-Targ-Craciun-2012-02

Piata-Mare-Sibiu-Targ-Craciun-2012-03

Piata-Mare-Sibiu-Targ-Craciun-2012-04

Piata-Mare-Sibiu-Targ-Craciun-2012-05

Piata-Mare-Sibiu-Targ-Craciun-2012-06

Piata-Mare-Sibiu-Targ-Craciun-2012-07

Piata-Mare-Sibiu-Targ-Craciun-2012-08

Piata-Mare-Sibiu-Targ-Craciun-2012-09

Piata-Mare-Sibiu-Targ-Craciun-2012-10

Piata-Mare-Sibiu-Targ-Craciun-2012-11

Piata-Mare-Sibiu-Targ-Craciun-2012-12

Piata-Mare-Sibiu-Targ-Craciun-2012-13

Piata-Mare-Sibiu-Targ-Craciun-2012-14

Piata-Mare-Sibiu-Targ-Craciun-2012-15

Piata-Mare-Sibiu-Targ-Craciun-2012-16


Vizualizare hartă mărită

Lasă un comentariu

 

 

 

*