Miniaturk Istanbul – 3000 de ani de istorie a Turciei

Parcul-de-miniaturi-Miniaturk-din-Istanbul-Turcia

Chiar dacă orașul Istanbul este plin de obiective turistice foarte interesante pe care nu trebuie să le ratați, precum Palatul Topkapî, Muzeul Sfânta Sofia, Moscheea Albastră, Basilica Cisternă, Palatul Dolmabahce, Turnul Galata etc., există și alte atracții poate mai puțin cunoscute de noi românii, dar care merită explorate și care, cu siguranță, vă vor încânta.

Citeşte mai departe → Miniaturk Istanbul – 3000 de ani de istorie a Turciei

Turnul Galata din Istanbul – o privire de ansamblu asupra orașului

Turnul-Galata-din-Istanbul

Cum niciodată nu putem pleca dintr-un oraș fără a-l admira de la înălțime (dacă există vreo posibilitate), am căutat o variantă accesibilă și în Istanbul. Nu a fost greu, deoarece Turnul Galata se vede din multe zone ale orașului, fiind construit pe un deal în cartierul cu același nume. De asemenea, imaginea sa există pe multe vederi și suveniruri din orașul situat pe două continente. Citeşte mai departe → Turnul Galata din Istanbul – o privire de ansamblu asupra orașului

Acvariul din Istanbul (Turkuazoo) – o lume subacvatică într-un oraș…

Turkuazoo-Istanbul-cel-mai-mare-acvariu-din-Turcia

…sau, mai exact, într-un mall :D. Turkuazoo se află în Istanbul și este cel mai mare acvariu din Turcia. A fost deschis în 2009 și se întinde pe o suprafață de 8000 mp, investiția inițială fiind de 17 milioane de euro. Este situat în cel mai mare mall din Europa – Forum Istanbul Bayrampasa.

Citeşte mai departe → Acvariul din Istanbul (Turkuazoo) – o lume subacvatică într-un oraș…

Moscheea Albastră din Istanbul – unică și impunătoare

Moscheea-Albastra-Sultanahmet-Sultan-Ahmed-Istanbul

Istanbul ne-a impresionat la fiecare pas, însă Moscheea Albastră ne-a rămas întipărită în memorie datorită eleganței pe care o emană, întregind peisajul Pieței Sultanahmet.

Aceasta se află vis-a-vis de Muzeul Sfânta Sofia, în Piața Sultanahmet (Piața Hipodrom) și reprezintă un important loc de rugăciune pentru locuitori și o cunoscută atracție pentru turiști. Se numește, de fapt, Moscheea Sultanahmet, dar este cunoscută ca și Moscheea Albastră datorită celor aprox. 21.000 de plăci de ceramică din Iznik (Niceea) ce o decorează în interior și îi conferă o culoare albastră. Citeşte mai departe → Moscheea Albastră din Istanbul – unică și impunătoare

Obiective turistice și locuri de vizitat în Istanbul

obiective-atractii-turistice-locuri-de-vizitat-in-Istanbul

Istanbul este un oraș PLIN de obiective turistice, fiecare cu istoria și importanța sa. Cele mai importante sunt concentrate în zona centrală, dar există și altele ce merită vizitate în alte cartiere ale orașului. Noi am încercat să cuprindem cât mai multe în cele 5 zile (din care doar 3 pline, celelalte 2 au fost și cu transportul) pe care vi le dezvăluim și vouă în acest articol, foarte pe scurt. Ordinea este aleatorie.

Citeşte mai departe → Obiective turistice și locuri de vizitat în Istanbul

Istanbul – pe urmele lui Suleyman Magnificul

Istanbul-pe-urmele-lui-Suleyman-Magnificul

Am plecat la Istanbul fără prea mari așteptări. Voiam să îl vizităm demult, mai ales datorită faptului că nu trecusem niciodată granițele Turciei. Am ales programul agenției de turism Zahir Travel, care are și un titlu sugestiv: “Pe urmele lui Suleyman Magnificul” (țin să precizez că nu am văzut niciun episod din serialul Suleyman Magnificul, deci nu prea aveam habar de întâmplări, personaje etc.) și care include 4 nopți de cazare la tariful de 155 euro/persoană (transport autocar + 4 nopți cazare + mic dejun).

Citeşte mai departe → Istanbul – pe urmele lui Suleyman Magnificul