Velierul Adornate – o experiență inedită pe Marea Neagră

Velierul-Adornate

Cu Velierul Adornate am avut ocazia să mă plimb în cadrul programului #Litoralulmeu, despre care v-am povestit într-un alt articol. Acesta aparține hotelului Vega care din anul 2010 a vrut să le ofere o experiență inedită în plus clienților săi.

Velierul Adornate este de fapt o goeletă construită în anul 1997 și recondiționată în 2006. A participat la numeroase evenimente marine și a navigat de-a lungul timpului pe Marea Mediterană. Având o lungime de 45 m, o lățime maximă de 6,6 m, un personal bine instruit și o eleganță aparte, velierul reprezintă o bună variantă pentru petrecerea câtorva ore frumoase pe Marea Neagră. Din luna iunie se fac plecări în fiecare sâmbătă și duminică, indiferent de numărul de persoane, iar costul pentru un adult este de 60 euro, iar pentru un copil cu vârsta cuprinsă între 7 și 14 ani – 40 euro. Durata unei plimbări este de aproximativ 3.5 h – 4 h. Tariful include și transferul de la Hotel Vega până în port și este valabil și pentru cei ce nu sunt cazați acolo. Nu uitați să vă luați crema de plajă, șapcă sau pălărie, ochelari de soare și o jacheta pentru a vă apăra de vânt și soare. Velierul se poate închiria și pentru diverse evenimente sau croaziere mai lungi, de câteva zile. Are o capacitate de cazare de 18 locuri.

Pentru mine chiar a fost o experiență deosebită. Am avut puține emoții inițial, deoarece toată lumea mă întreba dacă am pastile pentru rău de mare în caz de nevoie. Nu am avut nevoie de ele, totul a decurs perfect normal, iar vremea a fost foarte frumoasă. Înainte de o plecare se primește prognoza și se decide dacă se pleacă din port sau nu. Totul este bine organizat, puteți cumpăra băuturi răcoritoare de pe vas și există mai multe locuri unde puteți sta atât în interior, cât și în exterior.

Senzația a fost deosebită când au fost ridicate velele și am simțit că suntem la mâna vântului și că ne poate duce unde vrea. Nu este chiar așa, personalul știe cum să le manevreze și totul se desfășoară controlat. Vasul merge ușor înclinat, dar nu trebuie să vă speriați.

Împreună cu gașca veselă de pe #Litoralulmeu, m-am simțit foarte bine, ne-am distrat, am făcut fotografii și am privit de pe margine toată procedura de ridicare și coborâre a velelor (mie mi s-a părut destul de complicat).

Plimbarea cu exclusivistul și elegantul Velier Adornate este una dintre activitățile pe care le puteți practica pe litoralul românesc și singura de acest gen.

Navigând paralel cu stațiunea Mamaia, cu o viteză maximă de 7 noduri, veți beneficia de servicii VIP și veți rămâne cu amintiri foarte plăcute.

Velierul-Adornate-01

Velierul-Adornate-02

Velierul-Adornate-03

Velierul-Adornate-04

Velierul-Adornate-05

Velierul-Adornate-06

Velierul-Adornate-07

Velierul-Adornate-08

Velierul-Adornate-09

Velierul-Adornate-10

Velierul-Adornate-11

Velierul-Adornate-12

Velierul-Adornate-13

Velierul-Adornate-14

Velierul-Adornate-15

Velierul-Adornate-16

Velierul-Adornate-17

Velierul-Adornate-18

Velierul-Adornate-19

Velierul-Adornate-20

Velierul-Adornate-21

#Litoralulmeu a fost un eveniment organizat de Accent Travel & Events și Happy Tour, în parteneriat cu Hotel Vega și Velierul Adornate, alături de nebunaticul HAPPYșor

4 comments to Velierul Adornate – o experiență inedită pe Marea Neagră

Lasă un comentariu

 

 

 

*