Viaductul Millau – impunător, inovativ, grandios

Viaductul-Millau-Franta

Bogdan și-a dorit întotdeauna să vedem Viaductul Millau, știind că este intr-adevăr spectaculos. Zis și făcut! Trebuia să ajungem într-o zi de la Paris la Marseille. Nu am luat-o pe traseul normal prin Lyon, ci am ales drumul prin Clermont-Ferrand (chiar dacă am ocolit puțin) pentru a trece pe faimosul viaduct Millau.

Iată-ne aproape fiind cu aparatul de fotografiat și cu camera de filmat în mână. Viaductul se zărește de departe, impunându-se și dându-i o frumusețe aparte peisajului din zonă.

Viaductul-Millau-Franta-01

Viaductul-Millau-Franta-02

Este de fapt un pod rutier ce face legătura între autostrăzile A75 și A71 din regiunea franceză Aveyron. A fost inaugurat pe data de 14 decembrie 2004. Este de un real ajutor, deoarece nu se mai face aglomerație în zonă (înainte în această zonă se mergea pe un drum național pe lângă localitatea Millau). Viaductul Millau are o lungime de 2460 m și este cel mai înalt pod din Europa. Se spune că sub el ar putea încăpea Turnul Eiffel.

Noi am vrut să îl admirăm dintr-o parte, deoarece când ești pe el nu îți dai seama de adevărata frumusețe. Am ieșit de pe autostradă și căutând un loc cu o priveliște frumoasă, am dat peste o parcare special amenajată ce avea și un magazin cu suveniruri și o sală unde puteai urmări un documentar despre construcția podului.

Viaductul-Millau-Franta-03

Viaductul-Millau-Franta-04

Am lăsat mașina acolo și am mers spre un punct de belvedere de unde puteam face fotografii superbe.

Viaductul-Millau-Franta-05

Viaductul-Millau-Franta-06

Viaductul-Millau-Franta-07

Viaductul-Millau-Franta-08

Intr-adevăr viaductul Millau este grandios. Nu ne-a venit să credem că au amenajat în câmp un loc special pentru turiștii ce veneau să admire impresionanta construcție.

Viaductul-Millau-Franta-09

Viaductul-Millau-Franta-10

Viaductul-Millau-Franta-11

Nu ne mai săturam să privim peisajul, dar trebuia să plecăm pentru că mai aveam destui kilometri de parcus în acea zi. Am intrat din nou pe autostradă și am străbătut cei 2,6 km ai podului. Priveliștea este foarte frumoasă și ne-a rămas pentru totdeauna în memorie.

Viaductul-Millau-Franta-12

Viaductul-Millau-Franta-13

Viaductul-Millau-Franta-14

Iată și un filmuleț:


Vizualizare hartă mărită

4 comments to Viaductul Millau – impunător, inovativ, grandios

Lasă un comentariu

 

 

 

*