Vulcanii noroioși – Buzău

Vulcanii-Noroiosi

Îmi amintesc de o zi din clasa a 5-a, când am plecat în excursie la Vulcanii Noroioși. Ajunși în zona Buzăului, am fost foarte dezamăgiți să aflăm că drumul nu este bun și autocarul nu poate ajunge acolo (așa ne-au spus profesorii). Ar fi trebuit să mergem pe jos aprox. 7 km dus și tot atât întors, dar nimeni nu s-a încumetat să plece cu un grup destul de mare de copii pe jos, pe o distanță atât de mare. Așadar, am rămas cu un gust amar, întorcându-ne acasă fără să vizităm principalul obiectiv pentru care ajunsesem acolo.

De atunci, m-am tot gândit să vizitez vulcanii noroioși, dar de fiecare dată cand eram în zonă, ne grăbeam sau aveam alte lucruri de făcut.

Astfel că, după un weekend petrecut în zona Brașovului, am decis să ne întoarcem acasă, prin Buzău. Am plecat de dimineață, pentru a avea toată ziua la dispoziție.

Vulcanii noroioși sunt situați în apropiere de Berca, jud. Buzău și reprezintă una dintre cele mai cunoscute și importante atracții turistice din zonă. Există două platouri cu astfel de formațiuni: Pâclele Mari – se află în partea stângă a drumului, la aprox. 2 km după ce acesta se ramifică și Pâclele Mici – se regăsesc după 2 km de mers înainte de la intersecția drumurilor, iar pentru a ajunge pe platou, va trebui să urcați un deal.

Îmi amintesc că la Pâclele Mari am plătit și intrare. Acolo se afla și un restaurant unde am servit masa apoi.

La Pâclele Mici nu am plătit intrare. A trebuit să urcăm un deal în timp ce afară erau aproximativ 40 grade. Se apropiau niște nori ce păreau a vesti o furtună. Totuși, nu a plouat deloc în acea zi.

Vulcanii s-au format datorită gazului metan din adâncuri care adună noroi și sare din diversele straturi prin care trece. Craterele arată diferit iar peisajul este unul deosebit: nu există vegetație pe platouri, iar terenul este arid. Nu încercați să puneți mâna pe noroi. Din câte am înțeles, irită pielea.

Mie mi-a plăcut foarte mult. Am văzut altceva decât de obicei și am fost încântată de această minune a naturii.

Voi ați vizitat vulcanii noroioși? Ce impresie v-au lăsat?

Vulcanii-Noroiosi-01 Vulcanii-Noroiosi-02 Vulcanii-Noroiosi-03 Vulcanii-Noroiosi-04 Vulcanii-Noroiosi-05 Vulcanii-Noroiosi-06 Vulcanii-Noroiosi-07 Vulcanii-Noroiosi-08 Vulcanii-Noroiosi-09 Vulcanii-Noroiosi-10 Vulcanii-Noroiosi-11 Vulcanii-Noroiosi-12 Vulcanii-Noroiosi-13


Vizualizare hartă mărită

2 comments to Vulcanii noroioși – Buzău

Lasă un comentariu

 

 

 

*