Let’s travel together.

Descoperă frumusețea naturală a Kerala: obiective turistice de neuitat!

0

Cauta cele mai bune oferte de vacanta

Kerala: O bijuterie tropicală din sudul Indiei

Kerala este o regiune situată în sud-vestul Indiei, cunoscută pentru frumusețea sa naturală, cultura bogată și stilul de viață relaxat. Este cunoscută sub numele de „Țara lui Dumnezeu” datorită peisajelor sale idilice, care includ plaje întinse, backwater-uri fermecătoare, dealuri acoperite de ceai, plantații de mirodenii și parcuri naționale luxuriante. Această destinație este o opțiune perfectă pentru cei care doresc să se relaxeze în mijlocul naturii și să experimenteze farmecul autentic al Indiei.

1. Descoperirea frumuseților naturale ale lui Kerala
Kerala este renumită pentru peisajele sale exotice și variate. Una dintre cele mai populare atracții turistice sunt plajele sale spectaculoase. Plaja Kovalam, situată la doar câțiva kilometri de capitala statului, Thiruvananthapuram, este o destinație de top pentru cei care doresc să se relaxeze și să se bronzeze sub soarele tropical. Cu nisip fin și apă limpede, această plajă atrage turiști din întreaga lume.

Un alt punct de atracție important în Kerala sunt backwater-urile. Acestea sunt canale, estuare și lacuri interconectate care creează un peisaj unic și fermecător. Cele mai populare dintre ele sunt backwater-urile din Alappuzha și Kumarakom. Turiștii pot lua o croazieră pe un houseboat tradițional numit „kettuvallam” și pot admira peisajele pitorești, casele tradiționale și viața de zi cu zi a localnicilor.

În plus, Kerala este renumită pentru frumusețea sa montană. Dealurile Munnar, acoperite de plantații de ceai și mirodenii, oferă o priveliște uluitoare. Turiștii pot explora plantațiile, pot învăța despre procesul de producție al ceaiului și pot savura o ceașcă de ceai proaspăt preparat în mijlocul naturii.

Și nu trebuie să uităm de parcurile naționale din Kerala, cum ar fi Parcul Național Periyar și Parcul Național Eravikulam. Acestea găzduiesc o varietate de specii de animale și plante, oferind turiștilor ocazia de a se aventura în sălbăticie și de a admira biodiversitatea regiunii.

2. Cultura și tradițiile din Kerala
Kerala este locuită în principal de poporul Malayalam, care are o cultură unică și distinctă. Cei interesați de arta și tradițiile din Kerala pot explora Kathakali, o formă de teatru tradițional indian care implică dans, muzică și mimă. În timpul unui spectacol de Kathakali, artiștii se transformă în personaje mitologice prin intermediul machiajului și al costumelor elaborate.

De asemenea, în Kerala se găsește și Ayurveda, un sistem tradițional de medicină indiană. Turiștii pot beneficia de tratamente și masaje ayurvedice în centre specializate, care folosesc plante medicinale și tehnici tradiționale pentru a promova sănătatea și bunăstarea.

Kerala este, de asemenea, faimoasă pentru festivalurile sale vibrante. Festivalul Onam este cel mai mare și mai important festival din Kerala, care marchează reîntoarcerea legendarului rege Mahabali. Este o perioadă de bucurie și celebrare, în care oamenii se îmbracă în costume tradiționale, dansează și se bucură de mâncărurile delicioase specifice festivalului.

3. Gastronomia kerala
Călătorii în Kerala nu ar trebui să rateze ocazia de a gusta din bucătăria tradițională a regiunii. Mâncarea din Kerala este influențată de geografia și clima sa, fiind bogată în fructe de mare proaspete, mirodenii și condimente. Unul dintre cele mai renumite preparate este curry-ul de pește, care este preparat cu cocos și o varietate de mirodenii.

Un alt preparat popular este appam, un fel de pâine moale și spongioasă, făcută din orez fermentat și lapte de nucă de cocos. Se servește de obicei cu curry de legume sau pește.

De asemenea, Kerala este cunoscută pentru producția de mirodenii și condimente. Exportă condimente precum scorțișoara, cuișoarele, ghimbirul și piperul în întreaga lume. Cei interesați pot vizita plantațiile de mirodenii și pot învăța despre procesul de cultivare și prelucrare al acestora.

4. Ecoturismul în Kerala
Kerala este o destinație ideală pentru iubitorii de natură și pentru cei preocupați de conservarea mediului înconjurător. Guvernul statului a pus un accent deosebit pe ecoturism și pe protejarea resurselor naturale ale regiunii.

Parcul Național Silent Valley este un exemplu perfect de succes în materie de conservare. Acesta găzduiește o mare varietate de specii de plante și animale, unele dintre ele fiind endemice. Turiștii pot explora parcursurile de trekking și pot admira frumusețea nealterată a naturii.

Kerala a adoptat, de asemenea, turismul rural, promovând vizitele în satele tradiționale pentru a promova traiul sustenabil și pentru a sprijini comunitățile locale. Turiștii pot petrece timp în satele pitorești, pot învăța despre tradițiile locale și pot contribui la economia locală prin achiziționarea de produse și obiecte de artizanat.

În concluzie, Kerala este o bijuterie tropicală din sudul Indiei, care oferă o experiență unică și autentică. De la peisajele sale spectaculoase, cultura sa bogată și gastronomia delicioasă, până la eforturile sale de conservare a mediului înconjurător, Kerala este cu siguranță o destinație de neuitat pentru orice călător.

Booking.com