Let’s travel together.

Descoperă frumusețea Saint Malo: atracții turistice impresionante

0

Cauta cele mai bune oferte de vacanta

Saint Malo – O bijuterie medievală în Bretania

Saint Malo, unul dintre cele mai frumoase orașe medievale din Franța, este situat pe coasta de nord a Bretaniei și este cunoscut pentru atmosfera sa romantică, plajele sale nisipoase și arhitectura sa impresionantă. Este un loc de vizitat pentru cei pasionați de istorie și arhitectură, dar și pentru cei care doresc să se relaxeze pe plajă și să se bucure de peisajul marin.

1. Istoria fascinantă a Saint Malo

Orașul Saint Malo are o istorie îndelungată, fiind fondat în secolul al XII-lea de către monahii benedictini. În timpul Evului Mediu, Saint Malo a devenit un important centru comercial și unul dintre cele mai bogate orașe din regiune. Datorită poziției sale strategice pe coasta Mării Mânecii, orașul a prosperat și a devenit un important port pentru comerțul maritim.

Cu toate acestea, Saint Malo a fost distrus aproape în întregime în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Mai mult de 80% din oraș a fost distrus în urma bombardamentelor aliate. Cu toate acestea, orașul a fost reconstruit în stilul său original și astăzi își păstrează farmecul medieval.

2. Arhitectura impresionantă a orașului

Arhitectura din Saint Malo este impresionantă și reflectă bogăția și importanța sa în trecut. Cele mai importante atracții turistice ale orașului sunt zidurile sale impresionante, care au fost construite în secolul al XV-lea pentru a proteja orașul de atacurile inamicilor.

Zidurile orașului sunt înalte de peste șase metri și se întind pe o lungime de aproape doi kilometri. Acestea oferă o priveliște panoramică asupra orașului și asupra mării și sunt unul dintre cele mai bine conservate exemple de fortificații medievale din Europa.

Pe lângă zidurile impresionante, Saint Malo are și numeroase clădiri vechi și biserici care merită vizitate. Printre cele mai importante sunt Catedrala Saint Vincent, care datează din secolul al XII-lea și este un exemplu remarcabil de arhitectură gotică, și Turnul Solidor, care oferă o priveliște panoramică asupra orașului și a portului său.

3. Plajele frumoase din Saint Malo

Saint Malo este faimos pentru plajele sale nisipoase și pentru frumusețea lor naturală. Cele mai populare plaje din oraș sunt Plaja Bon Secours și Plaja Mole, care sunt situate în centrul orașului și sunt ușor accesibile pentru turiști.

Plaja Bon Secours este o plajă largă și nisipoasă, ideală pentru plimbări pe malul mării și pentru relaxare. Este un loc perfect pentru a vă bucura de soare și de peisajul marin. Plaja Mole, pe de altă parte, este mai mică și mai liniștită, fiind ideală pentru cei care doresc să se bucure de o plajă mai intimă și relaxantă.

4. Gastronomia locală

Gastronomia din Saint Malo este la fel de impresionantă ca și arhitectura sa. Orașul este cunoscut pentru fructele de mare proaspete și pentru preparatele culinare tradiționale bretoniene. Nu ratați ocazia de a gusta specialitățile locale, cum ar fi fructele de mare, galette (o clătită tradițională bretoniană) și cidrul bretonian.

Există numeroase restaurante și cafenele în oraș care servesc preparate locale delicioase, iar atmosfera lor tipică bretoniană vă va face să vă simțiți ca și cum ați fi călătorit înapoi în timp.

5. Festivaluri și evenimente culturale

Saint Malo este un loc vibrant și plin de viață, cu numeroase festivaluri și evenimente culturale care au loc pe tot parcursul anului. Unul dintre cele mai importante evenimente este Festivalul Etonnants Voyageurs, care are loc în fiecare an în luna mai și atrage scriitori, artiști și călători din întreaga lume.

Festivalul este o oportunitate unică de a explora lumea literaturii și a călătoriilor și de a descoperi noi culturi și perspective. În plus, orașul găzduiește și alte evenimente culturale, precum festivaluri de muzică, expoziții de artă și spectacole de teatru.

6. Excursii în împrejurimi

Dacă sunteți în Saint Malo, nu ratați ocazia de a explora și împrejurimile sale frumoase. În apropiere se află Mont Saint Michel, o insulă stâncoasă și monument istoric, care este unul dintre cele mai vizitate locuri din Franța. Puteți lua o plimbare cu barca până la insulă și puteți explora străduțele sale înguste și frumoasele sale clădiri medievale.

În plus, puteți face o excursie în orașele și satele pitorești din apropiere, cum ar fi Dinan, un oraș medieval cu clădiri vechi și străzi înguste, și Dinard, o stațiune balneară elegantă cu plaje frumoase și vile de lux.

În concluzie, Saint Malo este un oraș cu o istorie fascinantă, o arhitectură impresionantă și plaje frumoase. Este un loc de vizitat pentru cei pasionați de istorie și arhitectură, dar și pentru cei care doresc să se relaxeze și să se bucure de peisajul marin. Cu numeroasele sale festivaluri și evenimente culturale, Saint Malo oferă o experiență culturală bogată și interesantă.

Booking.com