Let’s travel together.

Nu în ultimul rând, o vizită la Castelul Bran este obligatorie pentru oricine ajunge în Brașov. Deși este adesea asociat cu legenda lui Dracula, castelul este de fapt un loc plin de istorie și mister.

0

Cauta cele mai bune oferte de vacanta

Brașov – O bijuterie a Transilvaniei

Brașov, un oraș cu o istorie bogată și un peisaj pitoresc, este una dintre cele mai frumoase destinații turistice din România. Situat în inima Transilvaniei, la poalele munților Carpați, Brașovul impresionează prin frumusețea sa naturală și prin patrimoniul cultural și arhitectural de excepție. În acest articol, vom explora frumusețea și farmecul acestui oraș, precum și principalele atracții turistice pe care le oferă.

Istoricul Brașovului

Orașul Brașov are o istorie bogată ce datează încă din secolul al XIII-lea. În acea perioadă, Brașovul era un important centru comercial și cultural, fiind locuit de sași transilvăneni. Denumirea sa provine de la cuvântul german „Kronstadt”, care înseamnă „orașul coroanei”. Brașovul a fost un oraș fortificat, cu ziduri impresionante și turnuri de apărare, care și astăzi sunt păstrate în mare măsură.

Cetatea Brașovului

Una dintre cele mai importante atracții turistice din Brașov este Cetatea Brașovului, o fortificație medievală ce oferă o priveliște impresionantă asupra orașului și a împrejurimilor. Construită în secolul al XIV-lea, cetatea a fost loc de refugiu pentru locuitorii orașului în timpul atacurilor și asediilor. Astăzi, cetatea este deschisă pentru vizitare și găzduiește diverse evenimente culturale și expoziții.

Biserica Neagră

Un alt monument important din Brașov este Biserica Neagră, cea mai mare biserică gotică din România. Construită în secolul al XIV-lea, biserica a fost grav afectată de un incendiu în secolul al XVII-lea, de unde și numele său. În prezent, Biserica Neagră este un important monument istoric și găzduiește un impresionant organ cu peste 4000 de tuburi.

Piața Sfatului

Piața Sfatului este centrul orașului Brașov și un loc plin de viață și energie. Această piață medievală este înconjurată de clădiri istorice impresionante, precum Primăria și Casa Sfatului. Aici, turiștii pot savura o cafea într-una dintre terasele cochete sau pot explora magazinele și buticurile din zonă.

Strada Sforii

Un alt loc interesant din Brașov este Strada Sforii, cea mai îngustă stradă din Europa. Cu o lățime de doar 1,32 metri în cea mai îngustă parte, această străduță pitorească atrage numeroși turiști dornici să experimenteze senzația de a se plimba pe o stradă atât de îngustă.

Parcul Central

Pentru cei care doresc să se relaxeze în mijlocul naturii, Parcul Central din Brașov este locul ideal. Acest parc frumos amenajat oferă o oază de verdeață în mijlocul orașului și este potrivit pentru plimbări, picnicuri sau pur și simplu pentru a savura un moment de liniște.

Poiana Brașov

În apropierea orașului Brașov se află Poiana Brașov, una dintre cele mai populare stațiuni montane din România. Cu pârtii bine amenajate și facilități moderne, Poiana Brașov este un paradis pentru iubitorii sporturilor de iarnă. În timpul verii, Poiana Brașov oferă numeroase posibilități de drumeții și de explorare a frumuseților naturale din jur.

Diversitate culinară

Brașovul este un oraș în care veți găsi o mare varietate de restaurante și localuri, ce vă vor încânta papilele gustative. De la mâncăruri tradiționale românești, până la preparate internaționale și bucătărie gourmet, Brașovul oferă opțiuni pentru toate gusturile.

Galerii de artă și muzee

Pentru iubitorii de artă și cultură, Brașovul este un adevărat paradis. Orașul găzduiește numeroase galerii de artă și muzee, unde puteți admira opere de artă contemporană și clasică, dar și exponate istorice și etnografice. Printre cele mai importante muzee din Brașov se numără Muzeul de Artă, Muzeul Prima Școală Românească și Muzeul de Istorie.

Festivaluri și evenimente culturale

Brașovul este renumit pentru numeroasele festivaluri și evenimente culturale ce au loc aici pe tot parcursul anului. Festivalul de Operă și Operetă, Festivalul de Film „Astra”, Festivalul „Cerbul de Aur” sunt doar câteva dintre evenimentele ce aduc în Brașov artiști și turiști din întreaga lume.

Sărbători și tradiții

Brașovul este un oraș în care tradițiile și obiceiurile populare sunt păstrate cu mare grijă. În timpul sărbătorilor de iarnă, turiștii pot asista la spectacole de colinde și dansuri tradiționale, precum și la târguri de Crăciun și alte evenimente festive.

În concluzie, Brașovul este un oraș cu o istorie și o cultură bogată, ce oferă o mulțime de atracții turistice interesante. De la monumente istorice și biserici vechi, la peisaje naturale impresionante și evenimente culturale diverse, Brașovul are de toate pentru toți. Indiferent de sezon, acest oraș te va cuceri cu farmecul său și te va face să te întorci mereu cu drag.

Booking.com