Let’s travel together.

Ohrid: Descoperă bijuteriile istorice și naturale într-un paradis turistic

0

Cauta cele mai bune oferte de vacanta

Ohrid – Perla Balcanilor

Ohrid este un oraș situat pe malul lacului Ohrid, în sudul Macedoniei, și este considerat una dintre cele mai frumoase destinații turistice din Balcani. Cu o istorie bogată, o arhitectură impresionantă și peisaje naturale spectaculoase, Ohrid atrage anual mii de turiști din întreaga lume. În acest articol, vom explora frumusețea și atracțiile orașului Ohrid, precum și istoria și cultura acestuia.

1. Istoria orașului Ohrid

Ohrid a fost întemeiat în perioada antică și a fost un important centru cultural și religios în timpul Imperiului Bizantin. Orașul a fost inclus în lista patrimoniului mondial UNESCO în 1980, datorită moștenirii sale culturale și istorice. În timpul Evului Mediu, Ohrid a fost un centru important al creștinismului ortodox, având numeroase biserici și mănăstiri. Unele dintre acestea sunt încă vizitabile astăzi și oferă o perspectivă asupra bogatei istorii religioase a orașului.

2. Biserici și mănăstiri

Ohrid este cunoscut pentru numeroasele sale biserici și mănăstiri, care adăpostesc fresce și artefacte de o valoare inestimabilă. Una dintre cele mai importante biserici este Biserica Sfânta Sofia, construită în secolul al XI-lea și cunoscută pentru frescele sale bine conservate. Mănăstirea Sfântul Naum este, de asemenea, o atracție populară, situată la câțiva kilometri distanță de oraș. Aceasta oferă o priveliște impresionantă asupra lacului Ohrid și are o arhitectură deosebită.

3. Plajele și activitățile de agrement

Datorită amplasării sale pe malul lacului Ohrid, orașul oferă și o serie de plaje și activități de agrement. Plaja Gradishte este una dintre cele mai populare, cu nisip fin și ape cristaline. Turiștii se pot bucura de băi de soare, înot și diverse sporturi acvatice. De asemenea, există numeroase restaurante și baruri pe plajă, unde vizitatorii se pot relaxa și savura preparate tradiționale macedonene.

4. Centrul vechi al orașului

Centrul vechi al orașului Ohrid este o bijuterie arhitecturală ce merită explorată. Străduțele înguste, pietruite, și clădirile vechi cu arhitectură tradițională creează o atmosferă autentică și pitorească. Aici se află și Piața Robevski, care găzduiește un număr de magazine, terase și restaurante, locul perfect pentru a savura o cafea sau a gusta din bucătăria locală.

5. Muzeul de istorie și arheologie

Muzeul de istorie și arheologie din Ohrid este locul ideal pentru a descoperi mai multe despre istoria acestui oraș fascinant. Muzeul găzduiește o colecție impresionantă de artefacte și exponate, care ilustrează evoluția orașului și a regiunii în decursul timpului. Vizitatorii pot vedea obiecte vechi de mii de ani, inclusiv ceramica, monede antice și alte artefacte descoperite în timpul săpăturilor arheologice.

6. Croaziera pe lacul Ohrid

Una dintre cele mai populare activități în Ohrid este o croazieră pe lacul Ohrid. Această experiență oferă o perspectivă unică asupra frumuseții naturale a lacului și a peisajelor din jur. Turiștii pot admira munții înalți, pădurile luxuriante și satele pitorești de pe malurile lacului. De asemenea, există opțiuni de închiriere a bărcilor cu motor sau a caiacurilor pentru a explora lacul în mod independent.

7. Cetatea lui Samuel

Cetatea lui Samuel este una dintre cele mai impresionante atracții din Ohrid. Această cetate medievală, situată pe un deal înalt, oferă o panoramă spectaculoasă asupra orașului și a lacului Ohrid. Vizitatorii pot explora zidurile fortificate, turnurile și ruinele care rămân din cetatea veche. Un loc perfect pentru a admira apusurile de soare și pentru a face fotografii memorabile.

8. Biserica Sfântul Ioan de Kaneo

Biserica Sfântul Ioan de Kaneo este una dintre cele mai fotografiate biserici din Ohrid. Situată pe malul lacului Ohrid, această biserică mică și pitorească oferă o priveliște impresionantă asupra lacului și a peisajelor din jur. Arhitectura sa unică și frescele bine conservate fac din această biserică un loc deosebit de vizitat.

9. Festivalul de vară Ohrid

Festivalul de vară Ohrid este un eveniment cultural important, care atrage artiști și spectatori din întreaga lume. Festivalul se desfășoară în fiecare vară și include spectacole de teatru, concerte de muzică clasică, dans contemporan și multe alte evenimente culturale. Este o oportunitate unică de a experimenta cultura și arta macedoneană într-un cadru impresionant.

Ohrid este cu siguranță unul dintre cele mai frumoase orașe din Balcani, cu o istorie și o cultură bogată. Peisajele sale naturale spectaculoase, bisericile și mănăstirile vechi, plajele și activitățile de agrement fac din Ohrid o destinație turistică ideală pentru oricine dorește să descopere frumusețea Macedoniei. Așadar, nu ratați ocazia de a vizita acest oraș fascinant și de a vă bucura de toate minunile pe care le oferă.

Booking.com