Let’s travel together.

Descoperă frumusețea orașului Annecy: o bijuterie a Alpilor!

0

Cauta cele mai bune oferte de vacanta

Annecy – o bijuterie ascunsă în inima Alpilor

Imaginează-ți un oraș pitoresc, cu case colorate, străzi medievale și canale curgând liniștit prin mijlocul său. Imaginile acestea par desprinse dintr-un basm, dar ele devin realitate în Annecy, un loc de poveste situat în inima Alpilor francezi. Acest oraș idilic este cunoscut drept „Veneția Alpilor”, datorită canalelor care îl străbat și care îi conferă o atmosferă romantică și unică.

1. Istoria bogată a Annecyului

Annecy este un oraș cu o istorie bogată, care se întinde pe parcursul a mai bine de 900 de ani. A fost fondat în secolul al X-lea și a fost capitala Ducatului de Savoia până în secolul al XVI-lea. Cetatea din Annecy, construită în secolul al XII-lea, este una dintre cele mai mari atracții turistice ale orașului și oferă o panoramă impresionantă asupra acestuia.

2. O plimbare prin centrul istoric

Unul dintre cele mai frumoase lucruri pe care le poți face în Annecy este să te plimbi prin centrul istoric al orașului. Străduțele înguste și pavate te vor duce într-o călătorie în timp, în perioada medievală. Casele vechi, cu ferestrele lor colorate și cu flori în ghivece, te vor cuceri cu siguranță. De asemenea, vei putea admira clădiri istorice precum Palais de l’Isle, un fost castel de apă transformat acum în muzeu.

3. Plimbări romantice pe malul lacului

Annecy este situat pe malul lacului cu același nume, unul dintre cele mai frumoase lacuri din Europa. Aici poți petrece momente romantice plimbându-te pe malul lacului, admirând priveliștea spectaculoasă a apelor limpezi și a munților acoperiți de zăpadă. De asemenea, poți închiria o barcă și te poți aventura pe lac pentru a descoperi frumusețea acestuia dintr-o perspectivă diferită.

4. Festivalul Internațional de Animație

Annecy este cunoscut și pentru Festivalul Internațional de Animație, unul dintre cele mai mari și mai importante evenimente dedicate animației din lume. Acest festival atrage anual mii de artiști și pasionați de animație din întreaga lume, care vin să-și prezinte creațiile și să participe la proiecții și conferințe.

5. Sporturi de iarnă în apropiere

Datorită amplasării sale în Alpi, Annecy oferă o mulțime de oportunități pentru practicarea sporturilor de iarnă. În apropiere se află stațiuni de schi precum La Clusaz și Le Grand Bornand, care atrag iubitorii de schi și snowboarding. Aceste stațiuni oferă pârtii pentru toate nivelele de experiență și sunt echipate cu facilități moderne.

6. Delicii culinare savoyarde

Gastronomia savoyardă este o altă atracție a Annecyului. Aici poți savura specialități locale precum fondue, raclette și tartiflette, preparate cu brânzeturi delicioase. De asemenea, nu trebuie să ratezi ocazia de a gusta prăjitura savoyardă, o delicatesă dulce și pufoasă care te va cuceri cu siguranță.

Imaginea 1: [inserați aici imaginea reprezentativă pentru Annecy]

Imaginea 2: [inserați aici cea de-a doua imagine reprezentativă pentru Annecy]

7. Excursii în împrejurimi

Annecy este un punct de plecare ideal pentru a explora regiunea din jur. Poți face o excursie în Chamonix, faimoasă pentru Mont Blanc, cel mai înalt vârf din Europa de Vest. De asemenea, poți vizita și orașul Geneva, situat la doar o oră distanță de Annecy, și te poți bucura de frumusețea sa și de atracțiile turistice pe care le oferă.

8. Evenimente culturale și artistice

Pe lângă Festivalul Internațional de Animație, Annecy găzduiește și alte evenimente culturale și artistice pe tot parcursul anului. De la concerte și spectacole de teatru, până la expoziții de artă și festivaluri de film, orașul oferă o gamă variată de activități pentru toate gusturile.

Annecy este un loc unic și fermecător, care îți va rămâne în inimă pentru totdeauna. Fie că îți dorești să te plimbi pe străzile sale medievale sau să te relaxezi pe malul lacului, Annecy îți oferă o mulțime de experiențe de neuitat. Descoperă această bijuterie ascunsă în inima Alpilor și lasă-te cucerit de farmecul său!

Booking.com