Let’s travel together.

Descoperă Amsterdam: De la canale pitorești la muzee de renume mondial!

0

Cauta cele mai bune oferte de vacanta

Amsterdam: O bijuterie a Europei

Amsterdam, capitala Olandei, este un oraș fascinant cu o istorie bogată și o cultură vibrantă. Situat în partea de nord a țării, Amsterdam este considerat unul dintre cele mai frumoase orașe din Europa, cu canale romantice, clădiri istorice și o atmosferă unică.

1. Istoria bogată a Amsterdamului

Amsterdam a fost fondat în secolul al XIII-lea și a devenit un important centru comercial în perioada Evului Mediu. Orașul a prosperat în secolele XVI și XVII, în timpul Epocii de Aur olandeze, când a devenit unul dintre cele mai bogate orașe din Europa. Comerțul cu mărfuri și industria navală au fost principalele surse de venit pentru Amsterdam în acea perioadă.

2. Canalele pitorești ale Amsterdamului

Unul dintre cele mai faimoase aspecte ale Amsterdamului sunt canalele sale. Orașul este traversat de peste 100 de canale, care oferă un peisaj pitoresc și un farmec aparte. Canalele sunt înconjurate de clădiri istorice, în stilul arhitectural tipic olandez, cu fațade înguste și înalte. Plimbările cu barca pe canale sunt o atracție populară pentru turiști, oferind o perspectivă unică asupra orașului.

3. Muzeul Rijksmuseum

Muzeul Rijksmuseum este un loc emblematic în Amsterdam și găzduiește o colecție impresionantă de artă și artefacte istorice. Printre cele mai faimoase opere expuse se numără „Ronda de noapte” de Rembrandt și „Laptețul din Delft” de Johannes Vermeer. Muzeul este un adevărat paradis pentru iubitorii de artă și istorie și merită cu siguranță o vizită.

4. Bulevardele vibrante

Amsterdam este renumit pentru bulevardele sale vibrante, cum ar fi Leidseplein și Rembrandtplein, care găzduiesc numeroase cafenele, restaurante și magazine. Acestea sunt locuri ideale pentru a petrece serile în oraș, bucurându-vă de muzică live, teatru și o gamă variată de opțiuni culinare.

5. O atmosferă tolerantă și deschisă

Amsterdam este cunoscut pentru atmosfera sa tolerantă și deschisă. Orașul a fost în fruntea luptei pentru drepturile LGBT și este cunoscut pentru politica sa liberală în ceea ce privește consumul de droguri ușoare. Această deschidere și acceptare a diferențelor culturale și sociale creează o atmosferă unică și atrage turiști din întreaga lume.

6. Vondelpark – oază de verdeață

Vondelpark este cel mai mare parc din Amsterdam și oferă o oază de verdeață în mijlocul orașului. Parcul este perfect pentru plimbări relaxante și picnicuri, dar și pentru diverse activități sportive. Vondelpark găzduiește, de asemenea, spectacole de teatru în aer liber și concerte în timpul verii, oferind astfel o varietate de activități pentru turiști și localnici.

7. Muzeul Van Gogh

Muzeul Van Gogh este dedicat celei mai mari colecții de lucrări ale celebrului pictor olandez Vincent van Gogh. Muzeul găzduiește peste 200 de picturi, precum și desene și scrisori ale artistului. Aici puteți descoperi evoluția artistică a lui Van Gogh și puteți admira unele dintre cele mai faimoase opere ale sale, cum ar fi „Starry Night” și „Amendă de țară”.

8. Piața Dam și Palatul Regal

Piața Dam este situată în inima Amsterdamului și este locul unde se află Palatul Regal. Piața este un important centru al orașului și găzduiește numeroase evenimente și festivaluri pe tot parcursul anului. Palatul Regal, construit în secolul al XVII-lea, este reședința oficială a familiei regale olandeze și poate fi vizitat în anumite perioade ale anului.

9. Călătorie în timp prin cartierul Jordaan

Jordaan este unul dintre cele mai vechi și mai pitorești cartiere din Amsterdam. Străzile înguste și curțile interioare ascund numeroase galerii de artă, cafenele și magazine de antichități. Aici puteți simți cu adevărat atmosfera autentică a orașului și puteți descoperi locurile preferate ale localnicilor.

10. Călătorie cu bicicleta prin Amsterdam

Amsterdam este un oraș prietenos cu bicicliștii și călătoria cu bicicleta este una dintre cele mai populare activități pentru turiști. Orașul este echipat cu o rețea extinsă de piste de biciclete și este ușor de explorat pedalând. Închirierea unei biciclete și explorarea orașului pe două roți este o experiență unică și plăcută.

Amsterdam este un oraș cu adevărat special, care oferă o combinație unică între istorie, cultură și farmec modern. De la canalele romantice și clădirile istorice până la muzeele de prestigiu și atmosfera vibrantă, Amsterdam are ceva de oferit pentru fiecare vizitator. Așadar, puneți Amsterdamul pe lista voastră de destinații de călătorie și pregătiți-vă să fiți captivați de frumusețea și autenticitatea acestui oraș minunat.

Booking.com