Let’s travel together.

Descoperă farmecul istoric al Cracoviei: de la Castelul Wawel la Piața Centrală!

0

Cauta cele mai bune oferte de vacanta

Cracovia: O bijuterie culturală și istorică a Europei Centrale

Cracovia, una dintre cele mai frumoase și pitorești orașe din Europa Centrală, este un adevărat punct de atracție pentru turiști din întreaga lume. Situată în sudul Poloniei, acest oraș de poveste și-a câștigat renumele datorită bogatei sale istorii, arhitecturii impresionante și atmosferei pline de farmec. Pe lângă toate acestea, Cracovia este și un important centru cultural și academic, oferind o varietate de opțiuni pentru cei care doresc să se bucure de artă, muzică și evenimente culturale.

1. Istoria captivantă a Cracoviei

Cracovia a fost fondată în secolul al VII-lea și a crescut în importanță de-a lungul secolelor, devenind capitala Poloniei în secolul al XIV-lea. Orașul a fost martorul a numeroase evenimente istorice și a fost mărturie a puterii și influenței Poloniei de-a lungul timpului. Din această cauză, Cracovia găzduiește o mulțime de obiective turistice importante, care reflectă istoria sa bogată.

2. Orașul vechi și Piața Centrală

Unul dintre cele mai frumoase locuri din Cracovia este orașul vechi, care a fost inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO. Aici, turiștii pot admira clădiri istorice impresionante, cum ar fi Biserica Sf. Maria și Basilica Sf. Florian, dar și multe alte exemple de arhitectură gotică și renascentistă. Piața Centrală din Cracovia, care este una dintre cele mai mari piețe din Europa, este centrul vieții sociale și culturale din oraș. Aici, turiștii se pot plimba pe străzi pavate, pot vizita magazinele și terasele sau pot admira frumusețea clădirilor istorice.

3. Cetatea Wawel

Un alt obiectiv turistic important din Cracovia este Cetatea Wawel, situată pe o colină lângă râul Vistula. Această cetate impresionantă a fost reședința regilor polonezi timp de sute de ani și găzduiește astăzi mai multe muzee și catedrale. Turiștii pot vizita Catedrala Wawel și să exploreze Muzeul Regal și Camera Senatului, unde pot admira colecții impresionante de artă și obiecte istorice.

4. Kazimierz – cartierul evreiesc

Cracovia este, de asemenea, cunoscută pentru cartierul evreiesc Kazimierz, care a fost locuit de o importantă comunitate evreiască timp de secole. Aici, turiștii pot vizita sinagogi vechi, cum ar fi Sinagoga Tempel și Sinagoga Remuh, și pot explora străzile pline de farmec și restaurantele tradiționale evreiești. Kazimierz a fost și locul de filmare pentru celebrul film „Lista lui Schindler” al lui Steven Spielberg, fapt care a atras și mai mulți turiști în zonă.

5. Mâncarea tradițională poloneză

Cracovia este un paradis pentru iubitorii de mâncare. Orașul oferă o varietate de restaurante și cafenele, unde turiștii se pot bucura de preparate tradiționale poloneze. Pierogi, o variantă poloneză a dumplings-urilor, și golabki, frunze de varză umplute cu carne și orez, sunt doar câteva exemple de delicii locale pe care le puteți încerca în Cracovia. De asemenea, nu trebuie să ratați ocazia de a savura un delicios desert polonez, cum ar fi plăcinta cu mere sau plăcinta cu brânză.

6. Evenimente culturale și artistice

Cracovia este un important centru cultural și academic, oferind o gamă largă de evenimente și festivaluri pe tot parcursul anului. Unul dintre cele mai cunoscute evenimente este Festivalul de Muzică Sacrală, care are loc în luna iulie și aduce laolaltă artiști și muzicieni de renume internațional. În plus, Cracovia găzduiește și Festivalul Internațional de Film, care atrage anual regizori și actori din întreaga lume.

7. Excursii în împrejurimi

Cracovia este, de asemenea, un punct de plecare excelent pentru excursii în împrejurimi. Turiștii pot vizita lagărul de concentrare Auschwitz-Birkenau, care se află la doar o oră distanță de oraș, și pot înțelege mai bine ororile Holocaustului. De asemenea, o excursie în mina de sare Wieliczka este o experiență unică, unde turiștii pot explora labirinturile subterane și pot admira sculpturi și catedrale sculptate în sare.

8. Viața de noapte vibrantă

Cracovia are, de asemenea, o viață de noapte vibrantă, cu o mulțime de baruri, cluburi și restaurante care răspund tuturor gusturilor. Piața Centrală și cartierul evreiesc Kazimierz sunt cele mai populare zone în care turiștii se pot bucura de o seară distractivă în oraș. De la baruri tradiționale poloneze la cluburi de muzică live și baruri de cocktail elegante, Cracovia are ceva de oferit pentru toată lumea.

În concluzie, Cracovia este un oraș fascinant și plin de viață, care merită cu siguranță vizitat. Cu o istorie bogată, o arhitectură impresionantă, o scenă culturală vibrantă și o varietate de opțiuni culinare, acest oraș polonez este o bijuterie ascunsă în Europa Centrală. Indiferent dacă ești pasionat de istorie, artă, mâncare sau distracție, Cracovia are ceva de oferit pentru toată lumea. Așadar, planifică-ți următoarea călătorie în Cracovia și lasă-te cucerit de frumusețea și farmecul acestui oraș incredibil.

Booking.com