Let’s travel together.

Descoperă frumusețea Bergenului: atracții turistice de neratat!

0

Cauta cele mai bune oferte de vacanta

Bergen: un oraș plin de farmec și istorie

Bergen este unul dintre cele mai frumoase și fascinante orașe din Norvegia. Situat în regiunea Hordaland, în vestul țării, acest oraș pitoresc este cunoscut pentru peisajele sale spectaculoase, arhitectura deosebită și atmosfera sa unică. În acest articol, vom explora frumusețea și istoria orașului Bergen, vom descoperi atracțiile sale turistice remarcabile și vom afla cum este viața de zi cu zi în această destinație deosebită.

1. Istoria bogată a orașului Bergen
Bergen deține o istorie fascinantă care se întinde pe mai mult de 900 de ani. Fondat în anul 1070, acest oraș a fost un important centru comercial în perioada medievală și a servit ca capitală a Norvegiei în Evul Mediu timpuriu. Bergen a fost unul dintre cele mai importante orașe hanseatice și a avut un rol vital în comerțul cu pește și lemn în acea perioadă. Astăzi, istoria sa bogată este reflectată în numeroasele clădiri și monumente care se găsesc în oraș.

2. Bryggen – cartierul hanseatic
Unul dintre cele mai cunoscute și vizitate locuri din Bergen este cartierul hanseatic Bryggen. Acesta este un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO și este compus dintr-un grup de case de lemn vechi, în stil hanseatic, care datează din secolul al XIV-lea. Bryggen a fost inițial un centru comercial și reședință pentru negustorii germani din perioada hanseatică. Astăzi, aceste clădiri vechi găzduiesc muzee interesante, magazine de suveniruri și restaurante care oferă preparate tradiționale norvegiene.

3. Funicularul Fløibanen și muntele Fløyen
Pentru cei care doresc să admire vedere panoramică asupra orașului Bergen și a zonei înconjurătoare, o călătorie cu funicularul Fløibanen către muntele Fløyen este o opțiune excelentă. Funicularul urcă pe o distanță de aproximativ 320 de metri și oferă o priveliște uimitoare asupra orașului și a fiordului din apropiere. La sosire, vizitatorii pot explora traseele de drumeție și pot admira panorama spectaculoasă asupra munților și a naturii norvegiene.

4. Piața de pește și Fisketorget
Piața de pește, cunoscută și sub numele de Fisketorget, este un loc animat și vibrant în Bergen. Aici, vizitatorii pot achiziționa o varietate de produse proaspete din mare, precum pește, crustacee și fructe de mare. Piața este deschisă în fiecare zi și este un loc minunat pentru a gusta specialități norvegiene, precum somonul afumat sau creveții proaspeți. Fisketorget este, de asemenea, un loc excelent pentru a experimenta atmosfera autentică norvegiană și pentru a socializa cu localnicii.

5. Muzeul Hanseatic și Muzeul Bryggen
Pentru cei interesați de istoria hanseatică și de viața în Bergen în perioada medievală, Muzeul Hanseatic și Muzeul Bryggen sunt două destinații obligatorii. Muzeul Hanseatic este situat într-una dintre clădirile vechi de pe Bryggen și oferă o privire fascinantă asupra comerțului și vieții cotidiene din acea perioadă. Muzeul Bryggen, în schimb, prezintă istoria și evoluția cartierului hanseatic, oferind vizitatorilor o perspectivă detaliată asupra patrimoniului orașului.

6. Grădinile botanice și parcul Nygård
Pentru o pauză relaxantă de la agitația orașului, grădinile botanice și parcul Nygård sunt locuri ideale pentru a petrece câteva ore. Grădinile botanice sunt situate în apropierea universității și găzduiesc o varietate impresionantă de plante și flori, atât locale, cât și exotice. Parcul Nygård oferă o atmosferă liniștită și este un loc perfect pentru a face o plimbare plăcută sau pentru a te bucura de un picnic în aer liber.

7. Catedrala Bergen și Biserica Fantoft
Bergen este bogat în clădiri și monumente istorice, iar două dintre cele mai impresionante sunt Catedrala Bergen și Biserica Fantoft. Catedrala Bergen, cunoscută și sub numele de Biserica Sf. Olaf, este una dintre cele mai vechi și mai mari catedrale din Norvegia și este un exemplu remarcabil de arhitectură gotică. Biserica Fantoft, pe de altă parte, este o reconstrucție modernă a unei biserici medievale care a fost distrusă într-un incendiu în 1992. Această biserică impresionantă este situată într-un cadru pitoresc și este adesea folosită pentru concerte și evenimente culturale.

8. Plimbare pe cheiul Bryggen și pe malul fiordului
Bergen este situat într-o locație privilegiată, înconjurat de fiorduri și munți spectaculoși. O plimbare pe cheiul Bryggen și pe malul fiordului este o experiență plăcută și oferă o perspectivă unică asupra orașului și a peisajului său natural. De aici, vizitatorii pot admira navele de pescuit și vasele de croazieră care intră și ies din port, precum și să se bucure de aerul proaspăt și de frumusețea înconjurătoare.

9. Evenimente și festivaluri culturale
Bergen este un oraș vibrant și plin de viață, care găzduiește numeroase evenimente și festivaluri culturale pe tot parcursul anului. Festivalul de Jazz de la Bergen este unul dintre cele mai cunoscute evenimente și aduce laolaltă artiști internaționali și locali de top în domeniul muzicii jazz. Festivalul de Artă Bergen, Festivalul de Film de la Bergen și Festivalul de Muzică Bergen sunt doar câteva exemple de alte evenimente deosebite care au loc în oraș.

10. Excursii în împrejurimi
Bergen este un punct de plecare ideal pentru a explora și alte zone frumoase din Norvegia. Excursiile cu feribotul în fiordurile din apropiere, cum ar fi Fiordul Nærøyfjord și Fiordul Hardangerfjord, sunt o modalitate minunată de a descoperi peisajele spectaculoase și sălbăticie naturii norvegiene. De asemenea, de la Bergen se poate ajunge ușor cu trenul sau cu avionul la alte destinații populare, precum Oslo sau Stavanger.

În concluzie, Bergen este un oraș cu adevărat deosebit, plin de farmec și istorie. Peisajele sale spectaculoase, arhitectura frumoasă și atmosfera unică fac din acest oraș o destinație perfectă pentru cei care doresc să experimenteze autenticitatea și frumusețea Norvegiei. Indiferent dacă ești interesat de istorie, cultură, natură sau aventură, Bergen oferă o gamă largă de atracții și activități care să satisfacă toate gusturile și preferințele. Nu rata ocazia de a vizita acest oraș captivant și de a te bucura de toate minunățiile pe care le oferă!

Booking.com