Let’s travel together.

Descoperă frumusețea orașului Annecy: de la castele medievale la apele cristaline ale lacului!

0

Cauta cele mai bune oferte de vacanta

Cele mai frumoase locuri de vizitat în Annecy

Annecy este unul dintre cele mai pitorești orașe din Franța, situat în regiunea Rhône-Alpes. Cu o istorie bogată și peisaje deosebite, acest oraș atrage anual mii de turiști din întreaga lume. Dacă doriți să vizitați un loc romantic și plin de farmec, Annecy este destinația perfectă. În acest articol, vă voi prezenta cele mai frumoase locuri de vizitat în Annecy și vă voi îndruma prin această destinație de poveste.

1. Palatul de lângă lac

Unul dintre cele mai renumite monumente din Annecy este Palatul de lângă lac, cunoscut și sub numele de Palais de l’Isle. Aflat în mijlocul râului Thiou, acest palat a fost construit în secolul al XII-lea și a fost folosit ca și închisoare în trecut. Cu aspectul său unic și poziția sa deosebită, Palatul de lângă lac este adesea numit și „bijuteria din Annecy”. Astăzi, palatul găzduiește un muzeu de istorie locală și este unul dintre cele mai fotografiate locuri din oraș.

2. Lacul Annecy

Annecy este înconjurat de unul dintre cele mai frumoase lacuri din Europa, Lacul Annecy. Apele sale cristaline și peisajul montan îl fac un loc ideal pentru activități de agrement, precum plimbări cu barca, înot sau pescuit. În plus, există numeroase plaje și promenade pe malul lacului, unde turiștii se pot relaxa și admira frumusețea naturală a locului. În timpul verii, lacul găzduiește și festivalul internațional de focuri de artificii, un eveniment spectaculos care atrage mulți turiști.

3. Centrul vechi

Un alt loc deosebit din Annecy este centrul vechi al orașului. Cu o arhitectură medievală bine conservată și străzi înguste, acesta este un loc perfect pentru plimbări romantice. Piața Sainte-Claire și Piața Parmelan sunt două dintre cele mai importante piețe din centrul vechi, unde puteți găsi produse locale și suveniruri. De asemenea, în centrul vechi se află și Palatul de Justiție, o clădire impresionantă care datează din secolul al XIX-lea.

4. Grădina Europei

Pentru iubitorii de natură, Grădina Europei este un loc pe care nu trebuie să-l ratați în Annecy. Această grădină botanică, situată pe malul Lacului Annecy, găzduiește o varietate impresionantă de plante și flori. Cu aleile sale pitorești și priveliștea magnifică asupra lacului, Grădina Europei este un loc ideal pentru o plimbare relaxantă în mijlocul naturii.

5. Castelul Menthon-Saint-Bernard

Situat la doar câțiva kilometri de Annecy, Castelul Menthon-Saint-Bernard este o altă atracție turistică importantă în zonă. Acest castel medieval impresionant datează din secolul al X-lea și este înconjurat de grădini frumoase și terase cu vedere la Lacul Annecy. Vizitatorii pot explora castelul și pot descoperi istoria și tradițiile locului. De asemenea, castelul este deschis pentru evenimente și nunți, oferind o atmosferă romantică și de poveste.

6. Canalul du Thiou

Canalul du Thiou este un alt punct de atracție în Annecy. Acest canal pitoresc străbate orașul și oferă o priveliște deosebită. Turiștii se pot plimba pe malul canalului și pot admira clădirile vechi și restaurantele cochete de-a lungul acestuia. De asemenea, puteți face o plimbare cu barca pe canal și puteți explora frumusețea orașului dintr-o perspectivă diferită.

7. Catedrala Saint-Pierre

Catedrala Saint-Pierre este una dintre cele mai impresionante clădiri religioase din Annecy. Construită în stil gotic, catedrala datează din secolul al XVI-lea și impresionează prin arhitectura sa grandioasă și vitraliile sale frumoase. Vizitatorii pot vizita interiorul catedralei și pot admira operele de artă sacre și relicvele religioase.

În concluzie, Annecy este un oraș de poveste, plin de farmec și romantism. Cu monumente istorice impresionante, un lac magnific și o atmosferă liniștită, acest oraș este o destinație perfectă pentru o vacanță relaxantă. Indiferent dacă sunteți pasionați de istorie, natură sau doar doriți să vă relaxați, Annecy vă va fermeca cu siguranță. Așadar, puneți Annecy pe lista voastră de destinații de vizitat și pregătiți-vă pentru o experiență de neuitat.

Booking.com