Let’s travel together.

Nu în ultimul rând, pentru cei pasionați de bere, vizitarea uneia dintre berăriile locale este o experiență de neratat. De la berăria De Halve Maan, cea mai veche din Bruges, la berăria Bourgogne des Flandres, cu o istorie de peste 500 de ani, pasionații de bere se pot bucura de o gamă largă de beri belgiene autentice.

0

Cauta cele mai bune oferte de vacanta

Bruges – O bijuterie medievală aflată în inima Europei

Imaginează-ți o lume în care timpul pare să se fi oprit în loc, în care străzile pietruite și casele cu arhitectură medievală te poartă prin istorie și romantism. Această lume magică există și se numește Bruges. Situat în nord-vestul Belgiei, Bruges este un oraș pitoresc, care păstrează cu mândrie moștenirea sa medievală în fiecare colț și străduță. În acest articol, vom explora farmecul acestui oraș unic și vom descoperi de ce merită să fie inclus în lista oricărui călător pasionat de istorie și cultură.

1. Istoria fascinantă a Bruges-ului
Bruges are o istorie îndelungată și bogată, care datează încă din perioada romană. În Evul Mediu, orașul a devenit un important centru comercial și cultural în Europa, fiind cunoscut pentru producția de textile și pentru portul său activ. Bruges a fost membru al Hanseatic League, o alianță a orașelor comerciale din Europa de Nord, și a prosperat în această perioadă.

2. Arhitectura medievală impresionantă
Una dintre cele mai remarcabile caracteristici ale Bruges-ului este arhitectura sa medievală bine conservată. Cu străzi înguste și case cu fațade decorate cu grijă, orașul este o adevărată comoară a arhitecturii gotice. Belfortul din Bruges, o impunătoare turnă din secolul al XIII-lea, este unul dintre cele mai cunoscute simboluri ale orașului. Turnul oferă o panoramă spectaculoasă asupra orașului și este un must-see pentru orice vizitator.

3. Canalele romantice ale orașului
Bruges este adesea numit „Veneția Nordului” datorită sistemului său de canale frumoase și romantice. Aceste canale sunt înfășurate în jurul orașului și oferă o perspectivă unică asupra arhitecturii și peisajului orașului. O plimbare cu barca pe canale este o modalitate minunată de a descoperi frumusețea Bruges-ului și de a se bucura de atmosfera sa romantică.

4. Închinătorii de ciocolată
Bruges este faimos pentru ciocolată sa delicioasă și rafinată. Orașul găzduiește numeroase prăjitorii și magazine de ciocolată, care oferă o varietate infinită de bomboane, trufe și alte produse de ciocolată. Dacă ești un iubitor de ciocolată, Bruges este locul ideal pentru a-ți satisface pofta și a te bucura de aromele și texturile fine ale acestui desert minunat.

5. Piața centrală – Burg
Burg este piața centrală a Bruges-ului și unul dintre cele mai importante puncte de interes din oraș. Aici se află Primăria, un impresionant clădire gotică, și Basilica Sfântului Sânge, care adăpostește o relicvă prețioasă – o picătură de sânge considerată a fi a lui Isus Hristos. Piața Burg este un loc plin de istorie și o destinație pe care nu trebuie să o ratezi în timpul vizitei tale în Bruges.

6. Muzeul Groeninge
Pentru iubitorii de artă, Muzeul Groeninge din Bruges este o opțiune de neratat. Acest muzeu găzduiește o colecție impresionantă de lucrări de artă flamandă, inclusiv picturi ale unor maeștri precum Jan van Eyck și Hieronymus Bosch. Vizitarea acestui muzeu este o călătorie în universul fascinant al artei și o oportunitate de a descoperi capodoperele unor artiști de renume mondial.

7. Biserica Noastră Fecioara
Biserica Noastră Fecioara este una dintre cele mai mari și mai frumoase biserici din Bruges, iar turnul său înalt oferă o panoramă spectaculoasă asupra orașului. În interiorul bisericii se află o serie de opere de artă valoroase, inclusiv Madonna cu copilul de Michelangelo. Vizitarea acestei biserici este o experiență spirituală și culturală deosebită.

8. Mâncare tradițională delicioasă
Bruges este un paradis culinar pentru cei care iubesc mâncarea tradițională belgiană. De la clasica friptură de vită cu cartofi prăjiți la celebrele scoici belgiene, gastronomia din Bruges este bogată în arome și texturi. Nu rata ocazia de a gusta unele dintre cele mai renumite preparate belgiene într-unul dintre restaurantele tradiționale ale orașului.

9. Festivaluri și evenimente culturale
Bruges găzduiește numeroase festivaluri și evenimente culturale pe parcursul întregului an. Festivalul Brugges de Muzică Veche este unul dintre cele mai cunoscute evenimente, oferind oportunitatea de a asculta muzică clasică în cadrul unor concerte speciale organizate în locații istorice. De asemenea, festivalul de teatru și dans Klinkers aduce în Bruges artiști și trupe din întreaga lume, cu spectacole în aer liber care încântă publicul.

10. Excursii de o zi în regiune
Dacă ai timp la dispoziție, Bruges este un punct de plecare excelent pentru a explora și alte destinații din regiune. O excursie de o zi la Gent, un alt oraș medieval frumos, este o opțiune populară. De asemenea, poți alege să vizitezi orașele istorice Bruxelles sau Antwerpen, care se află la o distanță rezonabilă de Bruges.

În concluzie, Bruges este o bijuterie medievală care te cucerește cu farmecul său unic și cu atmosfera romantică. Arhitectura sa impresionantă, canalele pitorești, ciocolata delicioasă și evenimentele culturale îl fac un loc perfect pentru călătorii în căutarea frumuseții și istoriei. Dacă ai ocazia să vizitezi Belgia, nu rata oportunitatea de a descoperi această minunată destinație europeană.

Booking.com