Let’s travel together.

Ohrid – Bijuteria Balcanilor: Descoperă obiectivele turistice de neuitat

0

Cauta cele mai bune oferte de vacanta

Ohrid – Bijuteria Balcanilor

Ohrid este unul dintre cele mai frumoase orașe din Balcani, situat pe malul lacului cu același nume. Cu o istorie bogată și o arhitectură impresionantă, acest oraș atrage anual mii de turiști din întreaga lume. Cunoscut pentru peisajele sale pitorești și monumentele sale culturale, Ohrid este o destinație de vacanță pe care nu trebuie să o ratezi.

Istoria orașului

Ohrid are o istorie care se întinde pe mai multe milenii, fiind unul dintre cele mai vechi orașe din Europa. Fondat în jurul anului 700 î.Hr., acest oraș a fost locuit de diferite civilizații de-a lungul timpului, inclusiv ilirii, romani, bizantini și otomani. Fiecare dintre aceste civilizații a lăsat o amprentă asupra arhitecturii și culturii orașului, făcându-l un adevărat tezaur istoric.

O privire asupra arhitecturii

Arhitectura din Ohrid este un amestec interesant de stiluri, reflectând influențele culturale diverse ale orașului. Odată ajunși în Ohrid, veți fi impresionați de numeroasele biserici și mănăstiri din zonă, care datează din Evul Mediu. Cele mai cunoscute dintre ele sunt Biserica Sfânta Sofia și Mănăstirea Sfântul Naum, ambele fiind incluse în Patrimoniul Mondial UNESCO.

Biserica Sfânta Sofia este una dintre cele mai vechi biserici din Balcani și se remarcă prin arhitectura sa bizantină. Construită în secolul al XI-lea, biserica este renumită pentru frescele sale impresionante și pentru mozaicurile sale unice. În interior, veți găsi o colecție impresionantă de icoane și obiecte liturgice.

Mănăstirea Sfântul Naum este situată la doar câțiva kilometri de Ohrid și este un alt punct de atracție important al orașului. Construită în secolul al X-lea, mănăstirea este remarcabilă prin frumusețea sa naturală, având vedere la lacul Ohrid. În interiorul mănăstirii, veți putea admira frescele vechi și veți putea vizita și mormântul Sfântului Naum.

Peisajele spectaculoase

Ohrid este înconjurat de o frumusețe naturală uimitoare. Lacul Ohrid este unul dintre cele mai vechi și mai mari lacuri din Europa și este declarat Patrimoniu Mondial UNESCO. Cu apele sale limpezi și albastre și munții care se ridică în jur, lacul Ohrid oferă peisaje spectaculoase și numeroase activități pentru turiști.

O excursie cu barca pe lac este o modalitate minunată de a explora frumusețea naturală a Ohridului. De pe barcă, veți putea admira peisajele pitorești, veți putea face o scurtă oprire pe insula Sfântul Clement și veți putea chiar să vă răcoriți în apa cristalină a lacului.

De asemenea, munții din jurul Ohridului oferă oportunități excelente pentru drumeții și excursii montane. Cu trasee bine marcate și peisaje impresionante, aceste munți sunt un rai pentru iubitorii de natură și aventură.

Gastronomia locală

O călătorie în Ohrid nu ar fi completă fără a încerca bucătăria tradițională macedoneană. Cu influențe din Orientul Mijlociu și Balcani, gastronomia din Ohrid este bogată în arome și savoare.

Restaurantul „Kaj Kanevche” este unul dintre cele mai bune locuri pentru a gusta mâncărurile tradiționale din Ohrid. Aici puteți încerca delicioasele plăcinte macedonene, numite „pita”, care sunt umplute cu brânză, spanac sau carne. De asemenea, puteți savura preparate din pește proaspăt, cum ar fi plăcinta de pește, și puteți degusta vinurile locale.

Evenimente culturale

Ohridul este renumit pentru festivalurile sale culturale, care au loc pe tot parcursul anului. Cel mai important eveniment este Festivalul de Vară al Ohridului, care se desfășoară în luna iulie și august și aduce în oraș artiști internaționali de renume. Festivalul include concerte, spectacole de teatru, expoziții și alte evenimente culturale, care transformă Ohridul într-un centru cultural vibrant.

Concluzie

Ohrid este un oraș de poveste, cu o istorie bogată, arhitectură impresionantă și peisaje spectaculoase. Cu numeroase monumente culturale de importanță mondială și o frumusețe naturală uimitoare, acest oraș merită cu siguranță o vizită. Indiferent dacă sunteți pasionați de istorie, iubitori de natură sau pur și simplu doriți să experimentați gastronomia locală, Ohridul vă va impresiona cu siguranță. Așadar, nu ratați ocazia de a descoperi bijuteria Balcanilor și de a vă bucura de tot ceea ce Ohrid are de oferit.

Booking.com