Let’s travel together.

Descoperă frumusețea insulei Boracay: plaje paradisiace, apusuri spectaculoase și aventuri acvatice!

0

Cauta cele mai bune oferte de vacanta

Boracay: Paradisul ascuns al Filipinelor

Boracay este unul dintre cele mai populare și frumoase destinații de vacanță din Filipine. Situat în vestul țării, în Marea Sulu, acest mic paradis tropical este cunoscut pentru plajele spectaculoase cu nisip fin alb și apa cristalină de un albastru turcoaz. Cu toate acestea, Boracay oferă mult mai mult decât doar plaje de vis. Acest articol va explora frumusețea și diversitatea acestei insule, precum și activitățile și atracțiile pe care le oferă.

1. Istoria și cultura

Boracay are o istorie fascinantă și o cultură bogată. Înainte de a deveni o destinație turistică populară, insula era locuită de triburile indigene Aeta și Ati. Aceste triburi încă trăiesc pe insulă și păstrează tradițiile și obiceiurile lor vechi.

Odată cu sosirea coloniștilor spanioli în secolul al XVI-lea, insula a fost denumită „Saragossa” și a devenit un punct de oprire pentru navele comerciale. Numele Boracay a fost dat insulei abia în secolul al XIX-lea, după o plantă locală numită „boracay”. Până în anii 1970, insula era încă izolată și puțin cunoscută. Cu toate acestea, odată ce turiștii au descoperit frumusețea naturală a insulei, popularitatea acesteia a crescut rapid și a devenit una dintre cele mai căutate destinații de vacanță din lume.

2. Plaje de vis

Una dintre cele mai mari atracții ale insulei Boracay sunt plajele sale spectaculoase. Cele mai populare plaje includ White Beach, Puka Beach și Diniwid Beach.

White Beach este plaja emblematică a insulei, cunoscută pentru nisipul său fin alb și apa turcoaz cristalină. Aici, turiștii se pot bucura de plimbări romantice pe plajă, de băi de soare și de numeroase activități acvatice, precum snorkeling și scufundări.

Puka Beach este o altă plajă populară, cunoscută pentru nisipul său alb și pentru cochilii de scoici Puka, care îi dau numele. Această plajă este mai puțin aglomerată decât White Beach și oferă o atmosferă mai liniștită și relaxantă.

Diniwid Beach este situată în apropierea lui White Beach și este perfectă pentru cei care caută o atmosferă mai intimă și mai puțin aglomerată. Plaja este înconjurată de stânci și vegetație luxuriantă, oferind o oază de liniște și frumusețe naturală.

3. Activități acvatice

Boracay oferă o gamă largă de activități acvatice pentru toate gusturile și nivelurile de experiență. Printre cele mai populare activități se numără snorkeling-ul, scufundările, kitesurfing-ul și paddleboarding-ul.

Snorkeling-ul este o modalitate excelentă de a explora recifele de corali și viața marină din jurul insulei. Turiștii pot închiria echipament de snorkeling și pot explora apele cristaline în căutarea coloratelor corali și a peștilor exotici.

Scufundările sunt o altă activitate populară în Boracay, datorită recifelor de corali și a numeroaselor epave din jurul insulei. Turiștii pot explora aceste locuri subacvatice minunate și pot admira diversitatea incredibilă a vieții marine.

Pentru cei pasionați de sporturi extreme, kitesurfing-ul este alegerea perfectă. Vânturile puternice și apele calme fac din Boracay un loc ideal pentru practicarea acestui sport. Școlile de kitesurfing de pe insulă oferă cursuri și echipament pentru toți cei interesați.

Paddleboarding-ul este o activitate mai liniștită, perfectă pentru cei care doresc să se relaxeze și să admire frumusețea insulei de pe apă. Turiștii pot închiria plăci de paddleboarding și pot explora apele calme în timp ce se bucură de soare și de peisajul pitoresc.

4. Călătorii în insula vecină Carabao

Dacă doriți să explorați și alte insule frumoase din apropiere, puteți face o excursie de o zi în insula Carabao. Situată la doar câțiva kilometri de Boracay, Carabao este un paradis tropical neatins de masele de turiști.

Insula are plaje superbe și o atmosferă liniștită și relaxantă. Aici, puteți petrece timp în natură, explorând pe jos sau cu bicicleta, sau puteți face o plimbare cu barca în jurul insulei. Carabao oferă o oportunitate unică de a experimenta frumusețea naturală a Filipinelor într-un cadru mai puțin aglomerat.

5. Gastronomie locală

Boracay oferă o varietate de opțiuni gastronomice, de la restaurante fine la bistro-uri și chioșcuri de pe plajă. Fructele de mare proaspete sunt specialitatea insulei și pot fi savurate în multe feluri delicioase. De la rețete tradiționale filipineze la influențe internaționale, veți găsi cu siguranță ceva care să vă satisfacă papilele gustative.

Nu ratați să încercați „lechon”, un fel de mâncare filipineză tradițională constând în porc întreg gătit la cuptor. Acest fel de mâncare este o adevărată delicatesă și trebuie să fie gustat în timpul vizitei în Boracay.

6. Viața de noapte vibrantă

După o zi de plajă și activități acvatice, puteți să vă bucurați de viața de noapte vibrantă a insulei. Boracay este faimos pentru barurile sale de pe plajă și pentru cluburile de noapte animată.

Dacă doriți să petreceți o seară liniștită, puteți alege să savurați un cocktail pe plajă și să ascultați muzica live. Dacă sunteți în căutarea distracției și a dansului, puteți explora cluburile de noapte din centrul insulei. Aici veți găsi DJ internaționali, muzică de calitate și o atmosferă energică.

7. Ecoturism și conservarea mediului

Boracay este, de asemenea, un loc minunat pentru cei interesați de ecoturism și conservarea mediului. Insula are o serie de proiecte și organizații care se străduiesc să protejeze și să conserve frumusețea naturală a insulei.

Turiștii pot participa la activități și proiecte de voluntariat, cum ar fi curățarea plajelor și recoltarea deșeurilor. Aceste eforturi contribuie la menținerea insulei curate și la protejarea faunei și florei locale.

În concluzie, Boracay este cu siguranță un paradis ascuns în Filipine. Cu plajele sale spectaculoase, activitățile acvatice diversificate, cultura bogată și oamenii prietenoși, această destinație de vacanță oferă o experiență unică și memorabilă. Indiferent dacă sunteți în căutarea relaxării pe plajă sau aventurii în apă, Boracay vă va încânta cu siguranță și vă va oferi amintiri de neuitat.

Booking.com